REGULI ÎN SALĂ

Regula numarul 1: respecta-i pe ceilalti din sala

Ai intrat in sala hotarata si pusa pe fapte mari… dar aparatul tau preferat, banda elastica, este ocupat, iar persoana respectiva de abia si-a inceput exercitiul. Nu este deloc elegant sa te duci si sa incepi sa intrebi: “Mai dureaza mult?” “Sper ca nu va trebui sa astept jumatate de ora…”. Eventualitatea sa-ti fie cedat locul este extrem de improbabila. Dar, chiar daca acest lucru se intampla, nu ai fi deloc incantata sa afli ce gandeste despre tine.

Regula numarul 2: decenta la vestiar

Dupa ce ai iesit de la dus, infasoara-te cu un prosop mare si imbraca-te cat mai repede. Chiar daca nu sunt decat femei in jur, nu uita ca acestea sunt niste straine si nu ai de ce sa te expui in fata lor. Daca toate dusurile sunt ocupate, asteapta-ti randul si nu le presa pe cele care deja au intrat. In fond, nici tu nu ti-ai dori ca cineva sa strige la tine sa te grabesti cand tu tocmai te speli pe cap…

Regula numarul 3: exercitiile de incalzire nu se fac la vestiar

Inainte de a-ti incepe propriu zis programul de exercitii fizice, este firesc sa te incalzesti timp de 10-15 minute, cu miscari lente si alergare usoara pe loc, pregatindu-ti musculatura si articulatiile pentru efort. Bravo, procedezi corect! Insa acest lucru nu se face la vestiar, este nepoliticos fata de ceilalti si, in ultima instanta, inestetic.

Regula numarul 4: fii sociabila si comunicativa, dar nu exagera

In general, oamenilor nu le place sa discute cu straini atunci cand sunt in ipostaze oarecum stanjenitoare – ca de pilda, in timp ce tocmai se schimba la vestiar. Bineinteles ca asta nu este o regula general valabila, unii dintre noi tocmai atunci ne eliberam de inhibitii si comunicam liber. Daca intri in vorba cu cineva, urmareste-i reactiile: evita contactul vizual? Iti raspunde scurt? Se imbujoreaza? Toate acestea sunt semnale prin care iti spune ca nu si-ar dori sa continue conversatia, deci nu insista.

Regula numarul 5: respecta asa numitul “regulament de ordine interioara”

Preferabil ar fi ca, dupa ce-l folosesti, vestiarul sa arate exact ca inainte ca tu sa intri acolo. Poate ca nu este intotdeauna posibil, insa, pentru a-ti usca prosopul, de exemplu, foloseste locurile special amenajate in acest scop si nu-l intinde unde crezi tu ca ar sta mai bine. Umiditatea reprezinta intotdeauna un punct sensibil in astfel de spatii si nu e deloc necesar sa complici si tu situatia.

Regula numarul 6: nu-i privi insistent pe cei din jur!

Femeia de alaturi are un bust superb. Te intrebi daca nu cumva are implanturi de silicon? Asta e problema ei. Daca o vei privi prea insistent, incercand sa detectezi eventuale indicii sau cicatrici, va fi la fel de grav ca si cum te-ai duce sa o intrebi direct acest lucru. Numai pentru ca o persoana este preocupata de felul in care arata, nu inseamna ca i-ar placea sa fie chestionata pe aceasta tema